به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی عباس آخوندی در آئین اتمام عملیات حفاری بخش شرقی تونل البرز ضمن عرض خداقوت به تمامی دستاندركاران آزادراه تهران- شمال این موفیقت بزرگ مهندسی را به ملت ایران تبریك گفت.
وی اظهار داشت: این پروژه (آزادراه تهران- شمال) بزرگترین پروژه مهندسی ایران محسوب میشود كه در طول تاریخ مهندسی ایران بیسایقه است.
وی افزود: پس از پایان عملیات اجرایی آزادراه تهران- شمال و بهرهبرداری از آن ملت ایران شاهد خواهند بود كه اثر مهندسی فوقالعادهای خلق شده كه میتوان به مهندسی ایران بالید.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینكه تمام اجزای این پروژه در نوع خود ارزشمند و قابل توجه است گفت: فناوریهای نوینی همچون اجرای روسازی بتنی در این پروژه به كار رفته است كه مردم از آن بهرهمند خواهند شد.
این عضو كابینه دولت دوازدهم در ادامه یادآور شد: منطقه ۱ آزادراه تهران – شمال به طول ۳۲ كیلومتر دارای ۱۸ تونل و ۱۸ پل است. همچنین در منطقه ۱، تونل تالون به طول ۴ هزار و ۵۰۰ متر وجود دارد كه تا قبل از تونل البرز بزرگترین تونل جادهای ایران بود.
آخوندی خاطرنشان كرد: برای اولین بار در ایران شاهد اجرای تونل دو پوسته هستیم كه طول پوسته دوم آن به ۴ هزار و ۵۰۰ متر میرسد.
این مقام مسئول با اشاره به آغاز عملیات اجرایی منطقه ۲ همزمان با منطقه ۱ آزادراه تهران – شمال بیان داشت: علیرغم اینكه طول منطقه ۲ به بیش از ۲۲ كیلومتر تجاوز نمیكند اما ۶۷ درصد این منطقه را پل و تونل تشكیل میدهد كه ۳۲ كیلومتر آن بالغ بر ۴۴ دستگاه مربوط به تونل است.
وزیر راه و شهرسازی تجهیز ۶ هزار و ۴۰۰ متر به سیستم تهویه هوا و اجرای مهندسی آب همچنین كنترل آتش را كار فوقالعادهای خواند و گفت: در این پروژه شاهد ۶ پیمانكار ایرانی مجهز به تجهیزات روسازی بتنی هستیم كه البته فضای رقابت در اجرای روسازی بتنی نیز فراهم شده است.
وی افزود: با بیش از ۳۵ سال سابقه در مهندسی راه و ساختمان و مشاهده كارگاههای مختلف عمرانی، دستیابی به مقاومت سیمان بعد از ۲۴ ساعت مسئله بسیار مهمی است كه فقط مهندسان متوجه این موضوع میشود.
آخوندی با توجه به قابلیت تولید سیمان و صادرات قیر در كشور اظهار داشت: در حال حاضر اجرای رویه بتنی نسبت به رویه آسفالتی ارزانتر تمام میشود علیرغم اینكه رویههای بتنی از عمر مفید بالاتری برخوردار هستند.
وزیر راه وشهرسازی خاطرنشان كرد: امروز به حول و قوه الهی شاهد اتمام حفاری بخش شرقی تونل البرز و اتصال پروژه حفاری دو طرف تونل به طول ۶ هزار ۴۰۰ متر هستیم و امیدواریم اجرای این پروژه به عنوان یك این ركورد بزرگ در تاریخ مهندسی ایران ثبت شود./
نظر شما